Advies

Voor mijn projecten gebruik ik vaak een persoonlijke benadering van de vraag van een klant of een bepaald project. Ik maak dan ook het liefst een persoonlijke afspraak om de situatie en de wensen van een klant van dichtbij te bekijken. Ik kijk altijd naar de smaak en stijl van een klant maar ook naar de architectuur en de omgeving zodat een project zo goed mogelijk aansluit bij een bestaande situatie. Het kan voorkomen dat we juist kiezen voor een sterk contrast als de situatie hierom vraagt, je weet maar nooit.

Een eerste kennismaking of afspraak is altijd vrijblijvend en ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen de opdrachtgever en mijzelf zodat die klik de basis vormt voor een plezierige samenwerking.

Vanuit de eerste kennismaking wordt er een duidelijk plan gemaakt hoe de aanpak van de opdracht zal verlopen zodat beide partijen een goed beeld krijgen van het verloop van het project.

Ontwerp

Voor de ene klus geldt soms dat een korte bespreking genoeg is om tot een besluit te komen wat er gebeuren moet. Bij andere opdrachten is het wenselijk dat er ontwerpschetsen of zelfs bouwtekeningen moeten komen. Bij uitgebreide gevallen kunnen er maquettes op schaal gemaakt worden om te laten zien wat de plannen zijn.

Bouw

Ik ben een man van de praktijk en na goed overleg komt het leukste deel van de opdracht: de uitvoering. Materialen worden gekocht en er wordt aangevangen met de bouw van het project.
In mijn werkplaats, welke is ingericht voor zowel staal, hout en kunststof kunnen grote delen van een project al vaak prefab gemaakt worden.
Ik houd ervan om efficiënt met ruimte en materialen om te gaan en oude materialen met een ziel nieuw leven in te blazen. Ik zie het als een uitdaging om met liefde voor onze aarde een steentje bij te dragen aan een leefbaar en duurzaam klimaat en die boodschap door te geven aan een volgende generatie.
Robuuste materialen met een zachte en zorgvuldige afwerking, grote gebaren die het oog strelen en een balans creëren tussen leven, ruimte en materie.